V sobotu odstartovala příprava na novou sezónu

07.09.2014 22:16

Sobota 6. září se v týmu šumperských DIETOS nesla ve znamení oficiálního vstupu do sezóny 2015. A to jak jinak než tradičními fyzickými testy, které měli po dvouměsíční pauze naznačit a ukázat, jak na tom hráči před startem přípravy jsou, a kde je případně potřeba se zlepšit a přidat.

Trenérskému tandemu Kolařík a Niče se ráno na Tyršově stadionu hlásilo dohromady 14 hráčů, což by nebylo tak špatné číslo, kdyby tři z nich nebyli nováčci a jeden z hráčů, který se po roční pauze vrací opět na scénu. Jedná se o Romana Langera, který dle všeho bude chtít letos tvrdit muziku tam, kde v roce 2013 skončil a tj. v defenzivní lajně. Mezi další tváře, které budou usilovat o obléknutí červeno-černého dresu DIETOS je trojice nováčků Martin Urbášek, Libor Kleveta a Michal Janíček. Že by nová jména, která by se pomalu měli fanoušci učit a zapamatovat si je? Uvidíme, ale pevně věříme, že si v našem klubu najdou svoji pevnou pozici.

Hlavní trenér Jan Kolařík si ještě před samotným začátkem jednotlivých disciplín vzal slovo a v úvodním proslovu apeloval na všechny přítomné, že již nerad by zažil sezónu podobné té minulé a to nejen hlavně co se týče herních výsledků, ale ohledně celkového přístupu k tréninkovým povinnostem a dalších z toho vycházejících činností.

Poté již se mohlo přejít k jednotlivým disciplínám, které se skládali z tradičního skoku do dálky, běhu na 40 yardů, 3 cone dril, 20 yardů shuttle a 300 yardů shuttle. A nejvíce za to vzal a symbolicky šel příkladem trenér a quaterback v jedné osobě Jan Kolařík, který se oproti loňskému roku zlepšil ve všech měřených disciplínách a jednoznačně tak ukázal, že slova o jeho zlepšení a větší vytíženosti v přípravě než vloni, nebyla prázdnými gesty. Velmi dobře mu sekundovali spoluhráči Kvapil a Šlahorek, kteří se zlepšili dohromady ve třech disciplínách. Za zmínku také stojí zlepšení tight enda Jaroslava Duse a linebackera Davida Mangla, když oba tito hráči si zlepšili své výkony ve dvou disciplínách. Nicméně i další hráči se nenechali zahanbit a aspoň v jedné disciplíně se zlepšili – center Martin Bartoš, cornerback a specialista na interceptiony Jan Šmíd a čerstvý otec nedávno narozené dcerky Tamarky linebacker Jiří Vacek, který posunul svůj výkon v dálce. Své vůbec první testy v týmu DIETOS zažil Jan Vomlel a nutno podotknout, že rozhodně nezůstal pozadu a ba naopak v některých disciplínách příjemně tvrdil muziku. přičemž rozhodně se zařadil po bok těch, kdo mohou mít ze svého výkonu velmi dobrý pocit. Pozitivem s opravdu velkým V bylo vidět opět na hřišti společně se spoluhráči našeho widereceivera Denise Weinlicha, který se nepříjemně zranil v druhém utkání minulé sezóny a musel podstoupit operaci. Nicméně dokázal všem přítomným, že jeho rekonvalescence se ubírá tím správným směrem, když si připsal zlepšení v 3 cone drillu. Naopak na opačné straně se po sobotě nachází runningback Michal Bock, jenž se oproti roku 2013 zhoršil ve všech pěti testovaných disciplínách. Má tedy tak před sebou hodně práce, ale to ostatně všichni hráči bez ohledu na dosažené výsledky. 

Hráče čekají v nadcházejících týdnech tréninky rozdělené dle pozic a specializace na hřišti. Dále pak samozřejmě je v zájmu každého pravidelné cvičení a příprava v posilovně.

Fotogalerie zde

Autor: mik