V sobotu půjde o rekord a prodloužení neporazitelnosti

13.06.2019 19:44

S pocitem, že mají jistotu finálové účasti a dokázali již jednou v letošní sezóně Trutnov porazit, budou vstupovat hráči amerického fotbalu Šumperk Dietos do utkání 5. kola třetí ligy, které rozepíše svoji kapitolu v sobotním odpoledni na Tyršově stadionu. 15. června od 15:00 hodin se zde střetne první tým tabulky s hosty z Podkrkonoší, kteří si říkají Rangers.

Dietos budou chtít nejen dosáhnout pátého vítězství v ročníku a potvrdit tak svoji dominanci, ale také by případným vítězstvím přepsali své dosavadní maximum, když by se jim podařilo vyhrát všechna utkání hraná na domácí půdě v základní části. To se jim ještě nikdy nepodařilo. O motivaci tak tedy mají domácí postaráno a dá se očekávat, že se na svého soka budou chtít vrhnout od prvních minut. Pro Šumperk je zápas s Trutnovem jediným tzv.‘‘dvojákem‘‘, což znamená, že se soupeřem utkají během sezóny dvakrát. V prvním střetnutí dokázal před více než měsícem tým hrajícího kouče Jana Kolaříka vyhrát jednoznačně 47:10, když od začátku utkání diktoval tempo hry a několikrát nepěkně nachytal obránce Trutnova. Rangersrozhodně nepojedou na hřiště favorita s poraženeckou náladou, jelikož parta okolo nestora českých fotbalových trávníků Jaroslava Bojarského nemá ve zvyku soupeři cokoliv darovat. Mluvit by o tom mohl nováček z Mladé Boleslavi, které ve 3. Kole Trutnov připravil nemilé překvapení a sobě nadělil velkou radost, když dokázal v posledních dvou minutách závěrečné části zvrátit nepříznivý výsledek dvěma touchdowny a odvézt si výhry v poměru 12:10. A hrdinou nebyl nikdo jiný, než pokračovatel rodu Bojarských – Kryštof. Ten si připsal šest bodů právě i proti Dietos, tudíž jestli na někoho si dávat pozor, tak je to právě tento štírek hrající na pozici widereceivera. Své penzum práci si proti Šumperku odvedl také štírek na pozici běžce Šimon Malý, který dokázal zatopit obráncům Dietos. Jednou už dokázal Trutnov favorita potrápit, a to když v samém úvodu sezóny prohrál jen velmi těsně s aktuálně druhým Zlínem (18:20).

Šumperk naproti tomu prochází základní částí bez ztráty kytičky a jednoznačným stylem. Nutno ovšem podotknout, že minulé utkání proti Boleslavi ukázalo, že je stále na čem pracovat a nic nepůjde samo. Tým se zdá být hladový po úspěchu a každé další utkání je nutné brát jako by nic z toho předtím nebylo, na tento aspekt upozorňuje své hráče i hlavní trenér, protože Šumperk se při momentálním rozpoložení sil v tabulce zdá být sice neohroženým lídrem, ale právě pocit falešné výjimečnosti by byl cestou do pekel. Nic než jen tvrdá práce v každém utkání, to je recept v táboře Dietos, který se v posledních dnech ordinuje.

Naposledy se oba týmy potkaly na Tyršově stadionu v roce 2013 a byla z toho tehdy výhra 28:14. Pro Dietos to byla také nadmíru povedená sezóna, když se jejich pouť zastavila až v semifinále na štítu plzeňských Patriots. Dokáží tak šumperští znovu udeřit a protáhnout vítěznou sérii již na pět utkání?

Autor: mik, Foto: TJ Šumperk Dietos