Ve druhém domácím vystoupení přivítáme nováčka Greenraiders

30.05.2019 20:07

Nováček Mladá Boleslav Greenraiders bude soupeřem Šumperka v rámci 4. kola třetí ligy amerického fotbalu. Utkání se odehraje v neděli 2. června v tradičním čase od 15:00 hod., a nutno podotknout, že Dietos do něj budou vstupovat ve velmi dobré pozici.

S bilancí tří výher a díky vysokému skóre si vydobyli první pozici, ale nejbližší pronásledovatel Zlín má stejný počet výher, a tak bude důležité znovu uspět v domácím prostředí Tyršova stadionu. Ovšem tým z města, které proslavila výroba Škodovek, rozhodně nepůsobí jako soubor vyjukaných zajíců, kteří se fotbalově začínají oťukávat. Nejenže disponují početným ansámblem, ale také nic nevzdávají předem a nesázejí jen na získávání zkušeností. Do třetí ligy vlétli jako svěží vítr a hned ve svém prvním utkání v Liberci dokázali těsně zvítězit (10:8), což je rozhodně zajímavý počin. Proti vyzrálejšímu Zlínu už to byla jiná písnička, ale že by se dalo mluvit o debaklu to také ne (0:23). Možná až právě v posledním utkání se dá hovořit o jisté nováčkovské dani, když podlehli Trutnovu díky dvěma touchdownům v závěru a připsali si prohru 10:12. Prozatím všechny touchdowny mladoboleslavských padly po pasových akcích. To si bude muset šumperská obrana ohlídat a zvláště pak hostujícího quarterbacka Gavuru, který je zároveň také zakládajícím členem Greenraiders. Ten před sezónou prohlásil, že jeho tým chce být tvrdým soupeřem, ze kterého půjde respekt. 

Zatím to vypadá, že se jim tento cíl daří naplňovat.  Teď před nimi bude stát výzva v podobě lídra třetí ligy Dietos, kteří doposud ani jednou nezaváhali a došli si k třem vysokým vítězstvím (35:0, 47:10, 58:0). Zdá se, že tým je vyladěn velmi dobře, ale hrající trenér Kolařík si je vědom toho, že tým nesmí polevit a jít si za vítězstvím v každém utkání okamžitě od samého úvodu. Šumperk dokáže v letošním roce útočit nebezpečně, jak po zemi, tak i vzduchem. Dá se očekávat, že ze svého herního plánu nebude ustupovat ani v nedělním utkání proti Greenraiders. Dietos by rádi čtvrtým vítězstvím podtrhli slibně se vyvíjející ročník a přiblížili by se tím již do značné míry finálové účasti v Bronze Bowl VII. Pokud se podíváme na tipovací soutěž PICK’EM, tak 52% tiperů věří, že Dietos porazí Mladou Boleslav alespoň o 40 bodů. Pro Šumperk bude nicméně důležité hlavně vyhrát, a zda se podaří vyhrát i s potřebným handicapem je opravdu jen sázkařskou otázkou...

Autor: mik, Foto: Dietos Šumperk