Venkovní výjezd směr Hradec Králové

21.05.2022 07:46

Po dvoutýdenní odmlce se znovu Dietos vydají na venkovní výjezd, který je v sobotu 21. května zavede na hřiště v Urbanicích, kde se střetnou s týmem Hradce Králové Dragons.

Odjíždět budou s nálepkou favorita, protože v aktuální třetiligové tabulce patří šumperskému klubu průběžné druhé místo. Naopak jeho soupeř je na opačném pólu, kdy prozatím s jednou výhrou je předposlední. Svoji první výhru si Hradec připsal hned ve vstupním utkání sezóny, ovšem od té doby na vítězství čeká. Že by se to mělo změnit právě proti Dietos se všeobecně neočekává, ale Šumperk se bude muset mít na pozoru a podcenění není na místě. Dragons to v předchozích utkáních měli jako na houpačce, když výhru proti Táboru otáčeli v závěrečné čtvrtině běhovým pokusem, které jak to vypadá jsou v jeho repertoáru oblíbená zbraň. V minulém utkání proti Jičínu se snažil dohánět vysokou ztrátu, ale nepodařilo se, přeci jen evidentně zabral tým z východu Čech až moc pozdě. Proti dosavadnímu lídrovi třetí ligy Bělé pak byl naprosto bez šance a po výsledku 0:47 se zatím musí spokojit s bilancí 1-2.

Šumperk je v rozpoložení, kdy drží pozice zaručující finálovou účast a v dosavadním průběhu neochutnal hořkost porážky. Pokračovat v tom bude chtít i v utkání s Hradcem. Bude k tomu mít ideální podmínky, jelikož to vypadá, že tým našel svoji tvář a zvláště dobrá práce obrany dává šumperským sílu. Zapomenout nelze ani na útok, který v minulém utkání proti Golems zabral a vycházelo mu mnoho útočných akcích, kdy šikovně mixoval běhovou a pasovou hru. Je otázkou v jaké sestavě hosté ze severu Moravy nastoupí, protože sám trenér Kolařík připustil, že střetnutí se Zlínem bylo náročné a vykoupeno také zraněními některých hráčů v obou formacích (útok/obrana). Je tedy otázkou, zda někteří z nich nedostanou ještě prodlouženou pauzu či minimální minutáž. Netradiční je tentokrát výkop sobotního klání, který je stanoven na 13:00 hod. a to je přeci jen čas, který je pro Šumperk novinkou, ale neočekává se, že by to v přípravě hráčů mělo jakkoliv narušit jejich běžnou rutinu. Faktorem může být počasí, ale předpověď počítá s přijatelnými teplotami přes 20°C, tudíž žádné spalující vedro by se konat nemělo.

V rámci soutěže PICK‘EM připravené pro fanoušky na stránkách České asociace amerického fotbalu favorizuje téměř 77 % tipujících, že Dietos nevyhrají o více jak 20 bodů.

Autor: mik, Foto: ČAAF