Všechny divizní finále znají své účastníky

06.07.2015 00:07

Horký červencový víkend 4.-5.7.2015 určil poslední finalisty divizních finále. A to hlavně elitní DIVIZE I, ale také té nejnižší divize, která nese označení IV. Že bylo, je a bude na co koukat je zcela evidentní, protože v letošním ročníku české ligy amerického fotbalu se servíruje jedna lahůdka za druhou. Pojďte si tedy projít stručný přehled jednotlivých finálových duelů, které na fanoušky ze všech koutů České republiky čekají v následujících čtrnácti dnech.

Under Armour CZECH BOWL XXII

Prague Black Panthers vs. Příbram Bobcats 

Po roce se zopakuje situace z roku 2014, kdy se ve finále v prostředí moderní arény v Edenu střetnou domácí Prague Black Panthers se soupeřem z Příbrami. V loni bylo finále jednoznačnou záležitostí, ale nejen letošní průběh sezóny, ale i samotní hráči Bobcats slibují, že nedají velkému favoritovi z Prahy ani yard zadarmo a rádi by si pověsili na krk medaile za první místo. Pro fanoušky Dietos je toto finále zajímavé také tím, že stejně jako vloni i letos bude hrát v dresu Černých panterů odchovanec šumperského fotbalu Miroslav Bartoš #78. 

SILVER BOWL X (Divize II)

Pardubice Stallions vs. Ostrava Steelers

Hřebci hostí na svém hřišti ostravské Oceláře a pro fanoušky amerického fotbalu ze Šumperka a blízkého okolí by datum 12.7.2015 mohlo být zaznačeno červeně v jejich diářích. Od 17:00 hod. totiž hodlají v Pardubicích rozjet velké finále se vším všudy a výborná dojezdová vzdálenost dělá z Pardubic přímo ideální destinaci pro nedělní fotbalovou zábavu. Kromě kvalitního fotbalu čeká na všechny příchozí také bouřlivá atmosféra, kterou je východočeská bašta vyhlášená. Jestli se někde vyplatí nechybět a nechat si přeběhnout mráz po zádech, tak je tímto místem právě domácí stadion Stallions.

BRONZE BOWL III (Divize III)

Ústí nad Labem Blades vs. Bílovice Sígrs

Ústí zakončilo základní část bez jediné porážky a bude zajímavé sledovat, zda-li svoji perfect season uhájí také v zápase nejdůležitějším - finálovém. Vzhledem k letošním vysokým navštěvám ve města na řece Labi bude zajímavé sledovat, kolik diváků si najde cestu na finálové utkání svých miláčků, aby je podpořilo v cestě za dosavadním největším úspěchem v historii klubu. Naproti tomu v táboře Sígrs určitě panuje stoický klid, který je vlastní tomuto týmu jako žádnému jinému. Ostatně v Bílovicích jsou již jaksi na finálové účasti "zvyklí", protože jedno jestli je na hřišti sedm či jedenáct lidí - sezóna Sígrs má vždy stejný výsledek = finálová účast. 19.7.2015 vpředvečer velkého finále DIVIZE I určitě nebude od věci zaskočit si na pořádnou fotbalovou bitvu do Ústí nad Labem. 

IRON BOWL I (Divize IV)

Znojmo Knights vs. Vysočina Gladiators

Co Znojmo, ale Vysočina ve finále? Ano, je tomu tak! Tento tým, který funguje tři roky na české scéně amerického fotbalu již překročil svůj stín, když si dokázal vybojovat účast ve finále nejnižší divize. Kdo by to do tohoto mladého, ale velmi dravého týmu na základě loňských výsledků řekl? Každopádně favorité na jeho štítě pohořeli a ve finále je tento tým vyznávající běhový styl hry. Podobný stylem se prezentuje o parník zkušenější parta znojemských rytířů. A jak sami s oblibou říkají: přijeďte se podívat do "Vokurkova", jak se dělá fotbal a má vypadat show. Ambice jsou v této sezóně ty nejvyšší a Knights si na soupeře brousí ostří. Finále je také soubojem účastníků, z nichž každý reprezentuje jednu ze skupin letošního ročníku - lze tedy nazvat tento finálový duel jakousi bitvou mezi Západem a Východem. Tak tedy 19.7.2015 ve Znojmě a nezapomeňte: třeba přijde i BEN.

Autor: mik, Foto: ČAAF