Výjezd na zlínskou půdu ke Golems

08.06.2017 18:31

 Zlín společně s Táborem ještě v letošní sezóně nezakusil, jak chutná vítězství. Zatímco u účastníka divize Západ jakožto nováčka se to dalo čekat, tak u východomoravského celku je situace opačná a nula v kolonce výher na jeho kontě není určitě nic, co by samotné zlínské nechávalo v klidu. A ti nechtějí nic ponechat náhodě a na sobotní utkání na domácí půdě se připravují ve velkém stylu v podobě plánů o vysoké návštěvnosti atakující či ještě lépe přesahující 600 diváků, doprovodného programu s roztleskávačkami a mnoho dalšího. Vyzývají diváky o co největší podporu v boji za čest Zlína a celého Zlínského kraje.

Ruku v ruce s pěkným počasím by se to nemuselo jevit jako nereálné a na Šumperk tak nečeká žádná snadná záležitost, protože loučit se před domácím publikem další prohrou určitě hráči Golems chtít nebudou. Mají za sebou nepříjemný dvojzápas s Třincem, zatímco Dietos opačně absolvovali příjemné dvojutkání se Sígrs 2. Zlínští se trápí v útoku, kdy bodovými příděly na konto soupeřů zrovna neoplývají, ale na druhou stranu, pokud nebudeme počítat zápasy s Třincem, tak ani mnoho bodů svým soupeřů nedovolí. Minulé střetnutí s tímto soupeřem sice mohli Dietos vyhrát vyšším rozdílem, ale to by se museli vyvarovat nedovolených zákroků, které je tak připravili o lepší výchozí pozici či dokonce touchdown.  V pozici favorita budou i v utkání ve Zlíně, a proto také necelých 84% tiperů v PICK´EM věří v jejich úspěch, ale právě touha, zápal a nadšení před domácí kulisou by zlínské Golems mohli vybičovat k výkonu, kterým by notně znepříjemnili družině z pod jesenických hor jejich závěr sezóny ve kterém ještě mohou bojovat o postup do finále v posledním utkání proti Sharks.

Šumperk tak nesmí zaváhat, zatímco Zlín může překvapit. Karty jsou rozdány jasně, ale papírová predikce zůstane papírovou predikcí a rozhodne se až na samotném hřišti, v tomto případě na Stadionu mládeže, kde toto utkání začne od 14:00 hod. 

Autor: mik, Foto: Zlín Golems