Výrazné momenty ze sezóny 2014

30.12.2014 19:15

MÍNUS

1.) Zranění Denise Weinlicha

Nepříjemná zlomenina lýtkové kosti zastavila v rozletu nadějného returnera a wide receivera v jedné osobě. Sám hlavní trenér klubu přiznal, že právě Denis měl být letos jedničkou útoku DIETOS, ale bohužel stihnul odehrát pouze zlomek herního času, když utrpěl ošklivé zranění při zápase v Brně a musel podstoupit operaci. Shodou okolností tento hráč nestihnul ani první utkání sezóny, když absentoval z důvodu onemocnění angínou. Letos to prostě po zdravotní stránce nebyl pro Denise vydařený rok, což se možná v samotném důsledku podepsalo i na celkovém výkonu celého týmu.

2.) Těsná prohra v Brně

Prohra na hřišti Pitbulls znamenala pro Šumperk kruté vystřízlivění a nakonec se ukázalo, že možná právě toto nepovedené utkání přispělo k neúčasti DIETOS ve vyřazovacích bojích. Nutno podotknout, že dravému domácímu celku se podařilo dojít k výhře poněkud monotónním herním stylem, na který ale k jejich radosti nedokázala hostující obrana najít potřebný recept.

3.) Domácí kolaps proti Znojmu

Jestli se o něco mohl v posledních ročnících šumperský klub opřít tak to byla nedobytnost domácí tvrze jménem Tyršův stadion. To ovšem mělo velmi razantně přestat platit 7.června letošního roku, kdy hostující nenasytná družina dostála svému jménu Knights a před zraky domácích příznivců znemožnila hráče DIETOS rovnými 54 body…co naplat, ale za takovou nadílku by se nemusel stydět ani Ježíšek.

PLUS

1.) Úspěšné derby podpořené vysokou návštěvou

I v letošním roce se podařilo v domácím prostředí po velice vyrovnaném utkání porazit našeho krajského rivala Přerov Mammoths. To bylo ještě ke všemu podpořeno návštěvností 200 diváků, čímž tak došlo k vyrovnání klubového rekordu v počtu diváků na domácím zápase z roku 2011, když si tehdy na Tyršův stadion našlo cestu stejný počet fanoušků.

2.) Vítězné gladiátorské hry

DIETOS dokázali svým věrným fanouškům připravit i představení, v nichž oni byli v roli těch, kdo se mohl radovat z vysokého přídělu na úkor soupeře. Povedlo se jim to proti Vysočině Gladiators, která se na šumperském pažitu představila vůbec poprvé v historii v oficiálním soutěžním utkání. 

3.) Probuzení Šípkové Růženky a vyztužení offensive line

Tím, kdo se probral z hlubokého spánku, a dal vzpomenout na své umění, byl wide receiver Ondřej Švub, který v letošní sezóně zaznamenal 2 touchdowny, ale hlavně se konečně dočkal po dlouho trvající odmlce, která sahala do roku 2012. Dalším příjemným pozitivem bylo vyztužení levé strany ofenzívy, kde se náramně zabydlel nováček Michal ,,SKIPPY,, Skýpala, který předvedenou hrou značně zastínil i své zkušenější parťáky z ofenzivní linie.

Autor: mik