Vysoký počet hráčů na náborovém tréninku

15.09.2015 23:16

Třetí zářijovou sobotu roku 2015 sobotu lze možná v jistém slova smyslu zapsat do historických tabulek našeho klubu zlatým písmem, jelikož při druhém náborovém tréninku se umělé trávě v areálu Tyršova stadionu sešlo 11 ‘‘nových‘‘ tváří. Nových v uvozovkách, jelikož ti co si našli cestu, aby se podívali, jak bude probíhat další z náborových tréninků, tak nemohli nepostřehnout, že mezi zcela novými adepty o dres týmu Šumperk Dietos bylo také duo, které je znalejším fanouškům povedomé z dřívějších sezón. Jednalo se o Jana Ducháčka s Ondřejem Trofimem, kteří se po dvou resp. jednoleté odmlce rozhodli, že se opět zapojí do kolotoče se jménem americký fotbal. Společně s ostatními se zapojili do tréninkového procesu s vervou a zápalem, který se nesl celým průběhem tréninkové jednotky. Všichni příchozí si prošli podobným schématem a skladbou cvičení či tzv. drillů, které se zaměřili jak na základní pohybové schopnosti, tak následně na nácvik blokovací techniky, nepostradatelným a důležitým prvkem je taktéž tackling a mnoho dalšího.

Již na samotném začátku bylo evidentní, že nebude na škodu, když se hráči poté rozdělí na skupinky a v menší míře se zaměří na rozvoj základních fotbalových dovedností pro jednotlivé pozice. Je potřeba zmínit, že i sám hlavní trenér šumperského klubu Jan Kolařík uvádí, že veškerou další selekci s následným profilováním jednotlivých hráčů do jejich finálních pozic bude provádět nejdříve až na přelomu prvního a druhého náborového měsíce. Lodivod Dietos k uplynulému náborovému tréninku dodává: ,,Jsem rád, že jsem mohl spatřit další nové tváře a zájemce. Jedenáct nováčků je krásný počet a to ještě stále byly nějaké omluvenky. Trénink se nesl v podobném duchu jako naše první seznámení, ale řekl bych, že byl intenzivnější a ve větším tempu. Všichni přistoupili k tréninku velmi poctivě a v určitých drillech byl hned na místě poznat velký progres.‘‘ 

Cyklus náborových tréninků pokračuje v sobotu 19.9.2015 od 13:00 hod.na hřišti s umělou trávou v areálu Tyršova stadionu. 

Fotogalerie k dispozici  zde 

Autor: mik, Foto: Jiří Vacek