Začal cyklus náborových tréninků

06.09.2015 22:11

První náborový trénink, který otevírá cyklus náborových aktivit v období od září do konce listopadu, ukázal v našich řadách nové zájemce, kteří si přišli vyzkoušet, jak chutná fotbalový chlebíček. Hlavní trenér Jan Kolaříka a koordinátor David Mangl přivítali na umělé trávě na Tyršově stadinou šest nových tváří, přičemž je muselo mrzet, že ještě v průběhu týdne dorazilo mnoho omluvenek. Nicméně s příslibem, že na příštích tréninkových jednotkách již absentéři chybět nebudou. V sobotním pozdním odpoledni se  tak šestice ‘‘odvážlivců‘‘ pustila do základních pohybových drillů doprovázené později nácvikem tacklingu či blokování. V samotném závěru vzhledem k velice rychlému a hlavně zodpovědnému přístupu všech nově příchozích došlo také na jakési osahání si fotbalu z hlediska herního prvku, kterým byl catching. Jistě, že u některých jedinců se s potřebou této disciplíny nepředpokládá, ale přeci jen v samém začátku seznamování se s americkým fotbalem přistoupil trenér Kolařík k této atraktivní a v některých případech taktéž zábavné formě tréninku.

Na své případné nové spoluhráče se přišla podívat i neméně početná skupinka hráčů, přičemž někteří z nich jako například Denis Weinlich podpořili v některých situacích snažení dvojice trenérů Kolařík-Mangl drobnou pomocí. Ze zpocených tváří nováčků šlo vyčíst, že je tréninková dřina po fyzické stránce zdravě zmáhá, ale nikomu z nich nechybělo odhodlání, snaha a tolik potřebný entuziasmums, což je samozřejmě velmi dobrý signál směrem k dalším tréninkům.

A jak se zamlouval první náborový trénink samotnému hlavnímu trenérovi Janu Kolaříkovi?

 ,,S tréninkem a samotným přístupem nových zájemců mohu být velmi spokojen. Kluci plnili naše pokyny, v průběhu všech drillů bedlivě naslouchali a snažili se přesně tak, jak jsme chtěli a požadoval jsem. Škoda, že jsme přijali také mnoho omluvenek, ale dostali jsme také sliby, že příště již někteří chybět nebudou. Pevně tedy doufám, že to nebyly pouze plané sliby a příště se již uvidíme. Těším se na ně a stejně tak i na tváře, které jsme mohli vidět dnes. A už teď mohu já naopak slíbit klukům, že budeme pokračovat v tom, na čem jsme začali pracovat.‘‘ 

Autor: mik, Foto: mik