Třetiligová mužstva čerstvě doplňují Bobcats!

30.01.2018 20:36

Ano, čtete správně a v minulých dnech Česká asociace amerického fotbalu uvedla, že na vlastní žádost bude do třeligového pelotonu přeřazen donedávna ještě finalista nejvyšší soutěže Příbram Bobcats. Asociace jejich žádosti vyhověla a příbramští se k tomuto překvapivému kroku vyjádřili prostřednictvím svého klubového prezidenta a dlouholetého hráče Bohuslava Roma: „Důvodem je nedostatečný počet hráčů, kteří by byli schopni odehrát nejvyšší ligu,” uvedl na webových stránkách asociace. 

Bude zajímavé sledovat, jak s nynější situací ČAAF naloží, a zda-li bude reálné, aby se v základní části Dietos s tímto soupeřem setkali. A je možné, že liga dozná změn v celkovém konceptu? Jedna společná liga naproti dvou skupinám rozděleným územně na Východ a Západ? Otázek mnoho a musíme si počkat, jakého výsledku se dočkáme...

Při pohledu do minulosti si můžeme připomenout společný souboj na Tyršově stadionu v roce 2011 v rámci ČLAF B, kdy v na body vděčném zápase si Příbram odvezla výhru 42:30. Zavzpomínat si můžete prostřednictvím tohoto článku: https://www.dietos.cz/news/claf-b-2011-1-kolo/ a fotografie lze shlédnout v našem klubovém albu na rajčeti zde.

Autor: mik, Česká asociace amerického fotbalu, Foto: Česká asociace amerického fotbalu